Chia danner en gele, som nærmest smører din fordøjelse. Men ikke nok med det, så er det lille frø også super sundt: Den er proteinrig og så er den sprængfyldt med sunde fedtstoffer.
Det smarte ved chiagrød er, at den skal lave aftenen før, og du kan sagtens lave til 2-3 dage af gangen. Så det er nærmeste hurtigere end hurtigt om morgenen.
Denne grød er lavet på kakao, men du kan også bruge vanille, putte bær i eller det du har ved hånden. Nogen nyder at lune den lidt inden den spises, personligt kan jeg godt lide den kold.
Det skal du bruge
1 portion
3 spsk chiafrø
0,5 dl vand
1,5 dl sojamælk, komælk eller anden plantemælk
1 spsk rå kakao (den skal være rå for at være sund)
1 tsk vanillepulver
1 nip salt
Bland alle ingredienserne i en skål. Rør ofte i de første 15 minutter, så den ikke klumper sammen. Sæt i køleskabet og vent tålmodig til næste dag. Chiagrød smager skønt med en klat yoghurt, frugt og nødder på toppen