Dette brød er dejligt, saftigt og proteinrigt. Ved at bruge kartofler sparer du lidt på melet og du tilfører ekstra protein med quinoamel og chiafrø, samt godt olier fra kernerne. Alt i alt et sundt og mættende brød, du kan putte i madpakken med god samvittighed.
Du kan sagtens udelade rosmarin, eller erstatte det med andre krydderier.
Dette skal du bruge
1 brød
15 g gær
1,5 dl vand
1 spsk honing
1 tsk Husk
150 g kartoffel, kogt og most
10 g Chia frø
20 g Hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g Qinoamel
20 g Smør, smeltet
½ tsk Salt
½ tsk Rosmarin
150-200 g Hvedemel
Start med at kog kartoflerne, hvis du ikke allerede har en ret i køleskabet.
Rør gæret ud i lunkent vand, put honning i og pisk FiberHusk i gærblandingen. Lad det stå i 10 minutter. Vend den moste kartoffel heri og tilføj hørfrø, solsikkekerner, smør, salt og rosmarin. Bland det hele godt. Tilføj nu hvedemel lidt af gangen. Rør grundigt, så du får bearbejdet melet. Hold lidt igen med dejen, den må gerne være lidt klistret, når den er færdig.
Fyld dejen i en smurt rugbrødsform og lad den hæve mindst 2 timer, gerne mere.
Bag ved 200 grader i 30 minutter.
Dejen vil også egne sig til boller