Syren géle

Af Anja
Syren géle en dejlig opskrift med syren

En skøn og dejlig gele, hvor du kan indfange den fantastiske sommerduft, syrenen er så kendt for.
Jeg bruger agar agar som er et plantebaseret tykningspulver, du kan selvfølgelig også bruge husblas.

Syren géle en dejlig opskrift med syren
Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • 3 dl syrenblomster
  • 5 dl kogende vand
  • Til 4 dl syrenudtræk bruger du:
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 tsk. agar agar pulver

Sådan gør du

Start med dit syrenudtræk:
Nip alle blomsterne af stilkene. Der går cirka 1 kvast til 1 dl, så du skal kun bruge 3 blomster kvaster. Put dem i en skål og hæld kogende vand på. Lad det trække nogle timer eller i køleskabet til dagen efter. Si syrenudtrækket igennem et kaffefilter.

Nu til din syren géle:
Tag en halv dl syrenudtræk fra og put resten i en gryde.
Hæld citronsaft over, men kig godt i gryden og nyd farven, når du gør det. Det er urtealkymi 😍.
Tilsæt sukker og lad det koge op.
Rør agar agar ud i den halve dl. kolde syrenudtræk og pisk det i den kogende syrenudtræk.

Kog 10 minutters tid og skum urenheder fra. Nu hælder du den let tyknede syrenudtræk på rengjorte glas og stiller dem i køleskabet.
Når det er afkølet har gelen sat sig.

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like