Müslibar med ristet boghvede og kerner

Af Anja

Granola bar, granola bar opskrift, ristet boghvede, müslibar opskrift, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative behandler østjylland,

Disse sunde müslibarer fyldte med kerner er super gode til madpakken. Jeg har sammensat opskriften, så de ikke skal bages. Derfor kunne du sagtens kalde dem raw müslibarer. Og så er de glutenfri. Jeg synes hjemmelavede müslibarer er det bedste, for så ved jeg præcis, hvad der er i og når de tilmed er ubagte bibeholder man næringsstofferne i nødder og kerner. Du kan selv skifte til andre nødder eller bruge færre slags kerner.

 

Dette skal du bruge
ca. 15 styk

1 dl hel boghvede
1 dl cashewnødder
1 dl friske dadler ca. 10 stk
2 spsk lecithin
1 spsk kakaosmør
1 spsk kokosfedt
2 spsk peanutbutter
1 dl boghvedegryn (eller havregryn)
2 spsk chiafrø
1/2 dl af hver af: solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø
5 spsk honning, agave eller ahornsirup
3 spsk kakao
1 dl rosiner (eller andet tørret frugt)
1/4 tsk rå lakrids granulat (kan udelades, men det et lækkert twist)

Start med at smelte kakaosmør i en lille kasserolle.
Rist boghvedekerner og cashewnødder på en tør pande og hæld dem i en skål sammen med boghvedegryn, chiafrø, kerner og frø, honning, kakao og rosiner. Bland det godt.
Tag stenene ud af dadlerne og kør dem til en ensartet masse i din minihakker sammen med lecithin, kakaosmør, kokosfedt og peanutbutter.
Hæld dadelblandingen i skålen med de tørre ingredienser. Bland det hele godt med hænderne.
Pres blandingen ned i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Drys til sidst rå lakrids granulat og pres/glat det ud over blandingen med en ske. Stil bradepanden i fryseren i en time, hvorefter du kan skærer det ud til barer.